Indeling jongensteams seizoen 2019-2020

Indeling jongensteams seizoen 2019-2020
Lees meer over:
TeamindelingenJongens

Beste SDO’ers,

Via deze weg maken we de teamindelingen bekend voor het seizoen 2019-2020. Hieronder volgt de begeleidende tekst met extra informatie over de indeling en de uitgangspunten voor de selecties van het komend seizoen.

De samenstellingen van deze selecties zijn tot stand gekomen op basis van meerdere trainingen, beoordeeld door meerdere trainers. Definitieve teams 1 & 2 worden pas zo’n 1 week voor competitie bekend gemaakt. Dit vergt goede communicatie in voorafgaande weken met hoofdtrainers-leiders-ouders-HJO.

JO8 t/m JO11 zullen met de selectie per lichting gezamenlijk trainen. Teams 1 & 2 kunnen wisselen van samenstelling tijdens het seizoen op basis criteria voetbalinhoudelijk-randzakelijk-aanwezigheid-gedrag etc. ( Dit kan ook worden toegepast bij alle selecties).

Een soort open selectiebeleid om het niveau (o.a. concurrentie en mentaliteit) te verhogen, maar ook om b.v. juist gedrag en voetbalinhoudelijke ontwikkelingen te belonen, aanwezigheid te bevorderen, bewustwording & binding te creëren. Dit moet de jeugd meer plezier en prestatie opleveren. Hoe we dit willen bewerkstelligen zal nog worden uitgelegd per selectie in het begin van seizoen, rechtstreeks met trainers, ouders, spelers, HJO en SDO. Het gaat om van te voren inzicht te krijgen in regels, richtlijnen en verwachtingspatronen.

De volgende teams zijn selectieteams : JO8 1+2, JO9 1+2, JO10 1+2, JO11 1+2, JO13-3, JO13 1+2, JO14-1, JO15-1, JO17-1, JO19-1.

Er wordt verwacht van de selectieteams JO10 t/m JO15 dat er 3x per week wordt getraind.

Er wordt verwacht van de selectieteams JO8, JO9, JO17, JO19 dat er 2x per week wordt getraind.

De keuze voor keepers per team, trainingen & integratie keepers, zal nog in overleg gaan met keeperstrainers, hoofdtrainers en HJO.

De niet-selectieteams zijn grotendeels ingevuld, ook met de trainers voor zover deze trainers al bekend zijn. Waar nog geen trainer of leider bij staat, en een vader of moeder die trainer en-of leider zou willen worden, graag contact hierover opnemen met Edwin van de Wijgerd, tel. 06-37433549. Dit geldt ook voor al aangegeven trainers en-of leiders waar nog geen trainingstijden bij vermeld staan!

De aangegeven trainingstijden zijn nog onder voorbehoud. Het definitieve trainingsschema volgt later.

We willen bij SDO creëren dat de randzaken vanaf begin seizoen duidelijk zijn voor elk team, zodat we tijdens het seizoen met z’n allen meer tijd hebben om ons bezig te houden met voetbalinhoudelijke ontwikkelingen en dat dit meer plezier oplevert dan ergernis voor alle betrokkenen. Dat kunnen we samen voor elkaar krijgen. SDO is een gezellige familieclub, waar wel prestatievoetbal bijhoort, zie niveau SDO heren & dames 1. Daar zal het niveau van de jeugd bij moeten gaan aansluiten. Waar overigens uiteindelijk mentaliteit een grotere rol gaat spelen dan kwaliteit.

We zullen ook proberen de niet-selectieteams zoveel mogelijk te voorzien in hun wensen en voorkeuren. Dit zal er moeten toe leiden dat niet-selectie en selectievoetbal dichter bij elkaar komen te staan.

De start van de trainingen van de selectieteams zal zijn vanaf maandag 19 augustus. De start van de trainingen van de breedtesport zal zijn tussen 26 en 2 september. Dit zal mede afhankelijk zijn van het contact tussen Edwin van de Wijgerd en (toekomstige) trainers en leiders.

De startdatum van de selectieteams kan nog variëren i.o.m. de hoofdtrainer per lichting en zal rechtstreeks worden gecommuniceerd met ouders en spelers.

De hoofdtrainer per selektie zal contact opnemen met ouders en spelers van de selectie voor verdere details m.b.t. trainingen en wedstrijden.

Rick Schipper - Hoofd Jeugdopleiding

Klik op onderstaande buttons voor de indelingen.

Selectieteams

Niet-selectieteams

Lees meer over:
TeamindelingenJongens