In Memoriam Enzo Sergio Nieuwenhuizen

In Memoriam
Enzo Sergio Nieuwenhuizen
10 april 2003 – 26 augustus 2019

In een seizoen bijna 100 goals maken, Enzo deed het. Als spits was hij op elke positie, binnen en buiten de 16, gevaarlijk. Of hij zichzelf nou vrijspeelde voor de keeper of dat hij van afstand uithaalde, het maakte niet echt veel uit. Hij scoorde er flink op los. Zijn schot was zo hard dat tegenstanders maar beter konden wegwezen als hij aanlegde. Ook wij moesten tijdens een training af en toe wegduiken.

Enzo was een klassieke spits. Van de vijf ballen die hem bereikten, gingen er altijd wel een paar in. Hoewel hij wat geblokt oogde, was hij supersnel op de eerste meters. Bovendien wist hij precies wanneer hij moest vertrekken om de buitenspelval te omzeilen. Helaas had niet iedere scheidsrechter of grensrechter dat door. En als hij, terecht of onterecht, werd teruggefloten, baalde hij stevig. Hij had trouwens niet alleen oog voor het goal. Als iemand er beter voorstond, kon je rekenen op een pass op maat. Wisselbeurten accepteerde hij omdat hij ook gewoon onderdeel van het team was. Een echte teamplayer.

Enzo was niet alleen tijdens trainingen en wedstrijden bij SDO te vinden. Ook op andere avonden was hij met ons te vinden op veld 2. We oefenden wat of deden een spelletje ‘afstand-tienen’. Hij wilde altijd winnen, en haalde daarvoor altijd met een brede glimlach het beste uit zichzelf. Als hij dan won, werd zijn lach nog breder. Met een muziekje erbij, leken die zomeravonden eindeloos.

Toch, Enzo, was je niet alleen met de buitenwereld bezig. In jouw hoofd gebeurde er heel veel, waar wij geen weet van hadden. Als je alleen was, bekeek je de wereld vanachter een zwarte bril en toen nam je een dramatisch besluit. Hoewel je er fysiek niet meer bij bent, weten wij dat ons team voortaan altijd met 12 man speelt.

Je teamgenoten van JO16-1 (JO15-3)