Geen vrijwilligers, geen koffie... wie gaat de kantine open doen?

Publicatiedatum: 04-07-2021

Vanuit SDO zijn wij dringend op zoek naar nieuwe leden voor de vrijwilligerscommissie. Om het nieuwe seizoen (goed) te kunnen starten is een team nodig. Mannen, vrouwen, moeders, vaders die het samen regelen dat: de kantine weer geopend kan worden. Er koffie, thee, broodjes zijn, de wedstrijden gespeeld kunnen en de organisatie dooromtrent lekker loopt. Door Corona zit de slob er in. Wie staat er op? 

SDO is een vereniging, geen professionele voetbalclub, helaas. Dit betekent dat werkzaamheden (gras maaien, wedstrijdzaken, bestuursfuncties, kantinediensten) gedaan worden door mensen die de vereniging / de sport / de jeugd, een warm hart toedragen. De harde kern doet veel maar kan (en wil) niet alles. Meer vrijwilligers zijn nodig. Bijvoorbeeld om de kantine open te doen, koffie te schenken, formulieren in te vullen. Klusjes van niks, zeker niet als we het door een team wordt opgepakt, maar het moet wel gedaan...

Dit is je kans om iets te doen voor de vereniging, om iets nieuws te leren, de sfeer te maken. De nieuw te vormen vrijwilligerscommissie heeft 5 functies:

  • Eén voorzitter;
  • Twee coördinatoren/toezichthouders:
    • Commissiekamer (1x)
    • Bar (1x)
  • Twee toezichthouders (reeds ingevuld)

Rollen/taken:
Voorzitter: houdt zich bezig met het volgen en waar nodig aanpassen van het vrijwilligersbeleid, gebruik inzet van de juiste tools (momenteel: vrijwilligerstool.nl) en heeft zitting in het bestuur.

Coördinator/toezichthouder
De ene coördinator heeft als aandachtsgebied de invulling van de commissiekamer. De andere coördinator de invulling van de bardiensten. Zij zijn het aanspreekpunt voor de commissiekamer medewerkers en de bardienst medewerkers. Tevens zorgen zij ervoor dat de bardiensten en commissiekamer diensten goed ingevuld worden (o.a. met behulp van de vrijwilligerstool). De coördinator is tevens toezichthouder.

Toezichthouder
Houdt in het weekend (een dagdeel) een oogje in het zeil rond de velden, commissiekamer, kleedkamers en de kantine. Voor de functies van zowel coördinatoren als toezichthouders zoeken wij vrijwilligers, die voor de vereniging 4 à 5 uur per week hieraan willen/kunnen besteden.

Gelet op het belang en de benodigde tijdsbesteding kunnen wij voor de rollen/taken van coördinator/toezichthouder en de toezichthouder, in overleg met de penningmeester, hiervoor een vrijwilligersvergoeding afspreken.

Lijkt je dit wat of zou je graag meer informatie willen ontvangen, stuur dan een bericht naar: John van Gog, email: secretarisbestuur@sdobussum.nl