Frisse start 2e seizoenshelft SDO vrouwen op pittoresk Vlieland

Met een verlate Nieuwjaarsduik begonnen dit weekend op het zonnige Vlieland de vrouwen van SDO aan het tweede deel van hun voetbalseizoen. In tegenstelling tot de vele profclubs en hun mannelijke SDO-collega's, die met luxe trips naar Quatar, Marbella of Lissabon vlogen om te overwinteren kozen de SDO vrouwen het eenvoudiger maar prachtige Vlieland voor hun teambuilding weekend.

Tijdens de zeer charmante ontvangst op het eiland door de inspirator en sponsor Carel van Joolen werd geleerd dat er op Vlieland geen dingen misgaan maar het daar " gewoon anders" gaat. Na de officiële overhandiging van de Vlielandse vlag werd er geproost met een plaatselijk schippersbittertje. Dat ging er wel in na een, voor sommigen, lastige kleine twee uur op een schommelende veerboot. Het inkwartieren daarna in verblijf Torenzicht verliep soepel en na een pittige personality kwis van Emily en Roos werd er met ondersteuning van een karaokemachine tot in de vroege uurtjes wat gedronken en veel gezongen…….

Slechts enkele uren later al werd, na een stevig ontbijt, op tandems fietsend en puzzelend het eiland verkend en vonden na afloop de intussen door de staf gebakken ruime 100 pannenkoeken stevige aftrek.

Het middagprogramma werd het hoogtepunt van het weekend. Onder leiding van de fanatieke workoutmanagers Fleur en Eva werd de pittige warming-up op het strand precies de juiste voorbereiding voor wat er nog zou volgen. Mutsen, slippers en badjassen werden daarna door gastheer Carel uitgedeeld met daarbij de regel dat bij een echte Nieuwjaarsduik ook het Unox logo op de muts nat dient te worden. Het was een prachtig gezicht……… In een flauw zonnetje Vrouwen 1 in vol ornaat het strand op te zien lopen richting de ijskoude Noordzee. Na veel gegil en de ijskoude duik was er daarna gezorgd voor een heerlijk verwarmd zwembad alwaar de spieren weer tot rust konden komen. Toch ontkwamen bij thuiskomst velen niet aan een broodnodige Powernap. Laatste vrouw Lieve echter pakte daarentegen gedisciplineerd haar scheikunde boeken, omdat er deze week tentamens zullen volgen terwijl de staf onder het genot van een stukje worst en blokjes kaas een boompje opzette over de aankomende tweede seizoenshelft.

De avond viel op Vlieland en niet alleen de dames kwamen langzaam opgedoft naar beneden. Klaar voor ‘n wilde avond. Gedanst en gezongen werd er in de dorpskroegen en zelfs de heren 1 van de Vlielandse voetbalvereniging heeft geweten dat SDO aanwezig was. In een volle kroeg werd als een soort hart onder de riem een leuk present overhandigd als dank voor de Vlielandse gastvrijheid maar vooral om hun competitie doelsaldo van, u leest het correct, min 87 (!!!) wat weg te kunnen werken. Het bleef daarna nog lang onrustig op t eiland…….

Wij danken, Carel van Joolen, Evert Jan Toonen en de geheime locale sponsporen voor het geweldige weekend. Daar kon, wat ons betreft, geen buitenlands overwinteren tegenop.

In een heerlijk zondag zonnetje werd de volgende morgen bij de boot afscheid genomen van Carel en het heerlijke eiland. Wat er verder dit weekend nog gebeurde bleef achter op een vertrouwelijk Vlie……..