Fijne kerstdagen en een gezond, sportief 2021

Publicatiedatum: 22-12-2020

Namens de 5e colonne

 

Woord van de voorzitter:

Door het coronavirus was 2020 ook voor onze vereniging geen makkelijk jaar. Voor zowel het bestuur, de leden, de ouders van onze jeugdleden, de vrijwilligers, de sponsors en de supporters.

Het grootste deel van het jaar kon er niet getraind of gevoetbald worden. Even konden we ruiken aan het competitievoetbal, helaas niet lang. Gelukkig kon de jeugd blijven trainen en op de zaterdag onderlinge wedstrijden spelen, met dank aan de inzet en initiatieven van de jeugdopleiders, trainers en leiders. Hulde daarvoor!

We hebben dit jaar meer successen kunnen boeken. In augustus zijn de jeugdopleiders in overleg met het bestuur gestart met het oprichten van een ouderraad. Het doel hiervan is om de belangen van kinderen en ouders te behartigen en daarnaast te streven naar een actieve rol van ouders. Zo willen we ervoor zorgen dat de communicatie tussen ouders, bestuur en jeugdopleiders optimaal is. De communicatie tussen bestuur en leden vinden wij heel belangrijk. We zijn verheugd dat de nieuwe communicatiecommissie hier stappen in gaat nemen.

Na de formalisatie van de samenwerking met FC Utrecht, is in 2019 gestart met een traject met de KNVB en NMC Bright om de jeugdopleiding te verbeteren. In oktober 2020 ontvingen wij, na goed gevolg van dit kwaliteit & performance programma, de certificering voor de lokale jeugdopleiding. Dank voor de inzet van de betrokkenen die hier invulling aan hebben gegeven!

Het jaar 2021 begint zoals 2020 eindigt. Er kunnen nog weinig  activiteiten plaatsvinden. De nieuwjaarsreceptie en ook het buitenlandse trainingskamp van de herenselectie kunnen niet doorgaan. We kunnen niet wachten tot alles weer normaal is, zodat een ieder weer kan doen wat hij of zij voor de crisis ook deed. Lekker trainen, competitiewedstrijden spelen, aanmoedigingen aan de zijlijn. Trainers en leiders die hun team kunnen begeleiden. Lekker een bakje koffie of thee en de welbekende 3e helft in de kantine. Iedereen is hier weer aan toe! Op naar het “oude SDO” normaal. Laten we hopen dat het snel weer kan!

Jan van Houten
Voorzitter SDO