Even voorstellen: de communicatie commissie

Publicatiedatum: 11-12-2020

In augustus heeft Ilse Vlaming het voorzitterschap van de communicatie commissie overgenomen van Tom Higler. Inmiddels is het team versterkt met nieuwe leden. Op de foto (v.l.n.r. met de klok mee): Remco de Korte, Ilse Vlaming, Wim Brouwer, Karen Rolsma, Marije Oosterhoff.

Remco’s zoon Tobias voetbalt in de JO10-2. In het dagelijks leven is Remco als persvoorlichter en communicatieadviseur werkzaam. “Ik wil SDO graag helpen de communicatie op orde te brengen. De afgelopen maanden heb ik samen met Ilse een communicatieplan geschreven. Begin volgend jaar gaan we daarmee verder door onder leden een enquête te houden. Goede communicatie is belangrijk, het draagt bij aan een positief gevoel en een sterkere band tussen (ouders van) leden en de club.”

Ilse is moeder van twee voetballende zoons, voetbalt zelf en traint de MO11. "Veel voetbal bij ons thuis. Ik vind het een geweldige sport, zowel fysiek als maatschappelijk. Op zo'n vereniging gebeurt van alles. Ik maak de mooie dingen graag zichtbaar met communicatie en vind het leuk bij te dragen aan een bloeiende vereniging. SDO, samenspel doet overwinnen, daar ga ik als voorzitter van deze commissie voor. Van beroep ben ik trouwens journalist/communicatieadviseur. De afgelopen jaren heb ik wat anders gedaan dus het is heerlijk weer te schrijven, organiseren en communicatieuitingen neer te zetten voor deze vereniging. In januari starten we met een maandelijkse nieuwsbrief, daarna gaan we met inhoud van de website aan de slag. Veel werk, maar we doen het samen, dat scheelt."

Wim is vader van een bij SDO voetballende zoon (13) en dochter (10). “Ik ben jarenlang coach geweest bij het team van mijn zoon en zelf heb ik ook jarenlang gevoetbald. Sinds kort ben ik met pensioen en maak ik promofilms en videoportretten van mensen. Eerder werkte ik als tv-journalist en persvoorlichter. Omdat mijn kinderen lid zijn van SDO wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de vereniging. Voetbal is een echte teamsport, dat doe je met elkaar. Net als het draaiende houden van een vereniging, dat moeten we met z'n allen doen.
In eerste instantie draait het natuurlijk allemaal om het persoonlijk contact maar online communicatie wordt steeds belangrijker. SDO is een club van en voor mensen en dat moet de website meer uitstralen. Samen met de andere communicatie commissieleden wil ik er de komende tijd voor gaan zorgen dat (oud)leden zich meer herkennen in de website en alle clubinformatie kunnen vinden die nodig is om een goed beeld van onze mooie vereniging te krijgen.”

Karen is moeder van Hugo (JO10-4), Joep (JO9-2) en Gijs (geen voetballer). “In het dagelijks leven organiseer ik kunst- en cultuureducatie op basisscholen in de provincie Utrecht. Toen ik twee jaar geleden als nieuwe voetbalmoeder bij SDO terecht kwam, vond ik het lastig om duidelijke informatie te vinden. Ik denk dat een maandelijkse nieuwsbrief en een duidelijke website met informatie voor (nieuwe) leden en/of hun ouders al heel fijn zijn. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan een heldere communicatie van de vereniging naar alle betrokken. Daarnaast ben ik me aan het oriënteren op een nieuwe richting in mijn werkende leven. Dat dit iets met schrijven en tekst te maken moet hebben, is voor mij duidelijk. Ik vind het leuk om hier via SDO alvast mee bezig te zijn. En mocht er iemand een leuke baan op het gebied van communicatie/schrijven voor mij weten, dan hoor ik het graag!”

Last but not least Marije: “Mijn jongste zoon Teun speelt in de JO11-4. Samen met Cindy ben ik spelbegeleider van dit gezellige team. Ik zet me graag in voor de club waar mijn kind met veel plezier naartoe gaat. Al is het -10 graden of regent het dat het giet, voetballen zal 'ie. Dat moet je koesteren en behouden.

De reden dat ik bij de comcie zit: Ilse was niet te weigeren😉  Los daarvan hou ik van lezen en schrijven. Met een studie communicatiewetenschappen ben ik destijds de financiële wereld ingerold, maar inmiddels werk ik alweer 8 jaar naar volle tevredenheid in het basisonderwijs. Het omgaan (communiceren 😉) met kinderen, is toch wel het leukste dat er is! Ik communiceer graag direct, zonder gedoe. En van communicatie heb je altijd te weinig (zo zijn de klachten), dus daar kunnen we wel wat meer van gebruiken.”

Ilse: "Als hoofd van de communicatiecommissie ben ik superblij met deze versterking. Hierdoor kunnen we een aantal mooie verbeteringen gaan uitvoeren. In januari lanceren we bijvoorbeeld een maandelijkse nieuwsbrief waarmee de club (ouders van) leden directer kan informeren. Daarnaast willen we de website inhoudelijk meer voor SDO laten spreken door oa clubhistorie toe te voegen.

Al met al zijn we er met z'n vijven best druk mee, naast werk en gezin. We kunnen dus best nog versterking gebruiken voor bijvoorbeeld het plaatsen van berichten op de website en de socials. Mocht je enthousiast geworden zijn en nu denken: ik wil ook wel wat doen in de communicatie? Mail mij op communicatie@sdobussum.nl of bel 06 41 848 766 dan bespreken we wat er ligt en wat jij kan/wil." 

Ter info: het communicatieplan van SDO Bussum 2020