Een zeiknatte overwinning voor JO9-2

Zaterdag 2 november. Het is herfst. JO9-2 mag aantreden in Loenen aan de Vecht. Bij de start van de wedstrijd was het droog, bewolkt, een klein zonnetje. En de jongens waren er klaar voor. We speelden vandaag 7 tegen 7, wat inhield dat wij maar 1 wissel hadden.

Gezien de weersomstandigheden spelen we 2x 20 minuten, dus geen time out na elke 10 minuten. De wedstrijd start. We waren op dreef, speelden goed over en er was echt sprake van positiespel. Maar ook de Vecht was er klaar voor. De eerste 20 minuten was het spannend, kansen aan beide kanten. Toch is het Wisse die de score opent, we staan 1-0 voor! Dit geeft de burger moed, de jongens blijven jagen. De Vecht wil ook graag scoren, maar lopen elke keer tegen onze dijken in de verdediging aan. Vooral Jim, Mick en Thomas waren lastig voor de tegenstander. Een paar kansen voor de Vecht, maar Ryan stopte de ballen prima als keeper.

Bob, Seb en Wisse staan voorin en door mooi overspelen, worden zij ook elke keer gevonden. Een mooie vrije trap van Jim ging er bijna in, maar Wisse kon de rebound toch nog in het doel van de Vecht krijgen. Na de 1e helft is de stand 1-3, door 2 doelpunten van Wisse en 1 van Bob.

Het is rust, de wolken worden steeds grijzer, het is inmiddels zachtjes gaan regenen. Dit mag de pret niet drukken, vol goede moed gaan we de 2e helft in. Het begint ineens een stuk harder te regenen. Wat communicatiefoutjes achterin en ineens is het 3-3.

En dan barst het los. Het komt met bakken uit de hemel en de helft van onze trouwe supporters verdween toch maar naar de kantine. De wedstrijd ging door. Tot op hun onderbroeken waren de jongens doorweekt. In de 1e helft vielen in totaal 4 doelpunten. De 2e helft telde er wel 10! De regen zorgde ervoor dat het positiespel wat minder tot zijn recht kwam en er wat slordigheidsfoutjes in slopen. Toch zien we ook hele positieve dingen. De trucjes die geleerd worden op de training en waarvoor alle jongens een diploma in ontvangst mochten nemen, worden ingezet tijdens de wedstrijd.

Wij scoren nog 5 keer. Doelpunten van Wisse (3), Daniƫl (1), Thomas (1) en Bob (3) zorgde in totaal voor 8 doelpunten deze wedstrijd. En dat was genoeg voor de winst! Ryan heeft de hele wedstrijd gekeept en moest vooral in de 2e helft wat doelpunten incasseren.

Einduitslag: 6-8 in het natte Loenen aan de Vecht. De jongens gaan blij, maar zeiknat het veld af. Volgende week spelen we weer thuis om 09.45 uur. U komt toch ook kijken naar deze toppers?