Duur puntverlies SDO Vrouwen

Zure gezichten bij de SDO vrouwen zondag in de bus terug naar het mannenfeest in Bussum. In Delft vergat de vrouwenhoofdmacht zich te belonen voor een uitstekende eerste seizoenshelft in de topper in de 1e klasse C. Ondanks een veldoverwicht kwam het tegen de punt-gelijke nummer twee SEP uiteindelijk niet verder dan een teleurstellende 2-2 remise.

Met de harde wind mee begon SDO te onrustig. De fysiek spelende gastvrouwen kwamen na vijf minuten over links door waarna de harde voorzet door linksback Roos Mous ongelukkig in haar eigen doel werd gewerkt. SDO ging daarna op jacht naar de gelijkmaker maar vergat de goede kansen te benutten. Ook de warrig fluitende arbiter hielp niet echt mee door een doelpunt van Gizem Dagarslan na een half uur voor buitenspel af te keuren. Vlak voor de rust viel dan toch de verdiende gelijkmaker door Jennifer Neef die cool bleef in een warrige situatie in het strafschopgebied.

De tweede helft was SDO wederom de sterkste. SEP vond de 1-1 wel goed en bleef de lange bal hanteren. Na 25 minuten klonk er toch gejuich bij de Bussumse aanhang. Demi Hemelaar schoot, na eerst een vrije kans te hebben gemist, van dichtbij hoog de 2-1 binnen. De vreugde was echter van korte duur. Vanaf de aftrap vloog het enige schot op het SDO doel precies in de hoek achter goalie Leona van Tatenhove en was de stand alweer gelijk. Wat de ploeg van coach Richard Buisman daarna ook probeerde, aan het eind bleef de teleurstellende 2-2 stand op het bord achter. Mede-koploper Witkamper uit het Gelderse Laren pakte met een 1-3 zege in Diedam nu alleen de koppositie en kroonde zich daarmee als winterkampioen.

Foto's gemaakt door Brigitte Troostheide. Klik hier voor meer foto's!