De kraker tussen JO10-1 en 2 - wedstrijdverslag

Publicatiedatum: 16-11-2020
De kraker van JO10
 
Corona gooit al weer weken flink roet in het eten. Vol enthousiasme zijn we dit seizoen gestart met de competitie. Totdat de aangescherpte maatregelen kwamen. Geen amateursport meer, vanwege de reisbewegingen die we moeten beperken. Onderlinge wedstrijden mogen wel. En dat wordt dan ook goed geregeld bij SDO. 
 
Zaterdag 14 november speelt de JO10-1 en 2 een oefenwedstrijd tegen elkaar. Als dat geen echte kraker is...
 
Een wedstrijdverslag geschreven door Paulien Baaij (moeder van een speler in de JO10-2)
 
De afgelopen weken hebben we al een paar toernooitjes en onderlinge wedsrijden erop zitten. Maar nog niet tegen "ons eigen" selectie team. De selectie van SDO JO10 bestaat uit 2 teams. Ze trainen gedeeltelijk samen, kennen elkaar dus ook goed. Maar de onderlinge strijd als ze tegen elkaar mogen spelen is groot! In de competite van onder 10 speel je op een kwartveld, 6 tegen 6 en 4x 10 minuten. Om de uitdaging nog wat groter te maken, werd er besloten om op een half veld, 8 tegen 8 en 4x 15 minuten te spelen.
 
Dat is best een flinke kluif en een grote uitdaging voor onze jongens. Maar we gaan er met heel veel frisse moed tegenaan! Voorafgaand aan de wedstrijd hebben we nog een mooie teamfoto gemaakt. We gaan er een leuke en sportieve wedstrijd van maken, dat spreken de teams met elkaar af. En dan gaan we van start. In het begin speelde de wedstrijd zich vooral op onze helft af. JO10-1 zette direct druk op ons team. Ryan moet als keeper direct aan de bak en weet een aantal reddingen te verrichten. Na een paar minuten vinden wij elkaar wat beter en spelen we meer naar voren. We krijgen een paar kansen, Tobias en Bob proberen het net te vinden, maar we hebben nog wat pech en schieten naast of in de handen van de keeper. 
 
Het gaat gelijk op. De wedstrijd is spannend en erg aantrekkelijk om te zien. Maar we merken aan ons team ook dat we deze afstand nog niet gewend zijn. De afstand is wat lang en wij schieten te kort. We vinden met goed spel onze aanvallers wel, maar die realiseren zich dan dat ze nog een heel stuk veld moeten overbruggen voordat ze in de buurt van het doel zijn. Toch is de stand na het eerste gedeelte 0-0 en kan de wedstrijd nog alle kanten op gaan. 
 
Ook het tweede deel van de wedstrijd gaat verder waar we gebleven waren. Ryan maakt het even spannend door de bal recht in de voeten van JO10-1 te schieten, maar het schot terug weet hij weg te werken. Ook uit de corner die volgt, weet hij de bal uit het net te houden. Dan gaan wij weer de aanval in. Safouan en Bob creeren een aantal kansen, maar helaas zonder resultaat. We zien wel dat we onze aanvallen goed opbouwen. Vooral Tom W is erg scherp op het middenveld. Hij bewaart het overzicht, vindt zijn aanvallers en weet zelf ook nog een keer uit te halen richting doel, helaas net naast.
 
Als JO10-1 dan in de tegenaanval gaat, moeten wij een groter stuk terug naar achteren lopen dan we gewend zijn. Thomas had een kleine achterstand op de tegenstander maar wist met zijn snelheid wel op tijd terug te zijn in de verdediging. Ondaks dat, gebeurt het toch, het eerste doelpunt valt in ons net. We staan met 1-0 achter. We waren ongeveer 35 minuten onderweg zonder doelpunten, speelden een spannende wedstrijd. Zo'n tegendoelpunt brengt je toch even van de leg. Al snel volgt ook het 2e tegendoelpunt en daarna is het even rust. 
 
Het 2e deel van de wedstrijd zit er op. Waar afgesproken was om 4x 15 minuten te spelen, duurden zowel het eerste deel van de wedstrijd, als het tweedee deel 20 minuten. De jongens hebben inmdidels dus al 40 minuten in de benen, staan met 2-0 achter en dat doet best zeer als je naar het wedstrijdverloop kijkt. Het ging gelijk op, de teams waren gewaagd aan elkaar. De vermoeidheid slaat toe en de koppies gaan hangen. 
 
Het derde deel start. We zijn wat minder scherp. Het spel moet allemaal sneller, maar dat is best een lastig opgave. We bouwen nog steeds onze aanvallen goed op. Tom B speelt de ballen vanuit de verdediging goed op het middenveld aan. Daniel kan deze ballen onder volledige controle doorspelen naar voren. Jim verliest zijn mannetje niet uit het oog en probeert de tegenstander weg te houden van ons doel. Het is echt leuk om te zien hoe de jongens samenspelen. Maar ook hierbij merken we dat de afstanden te lang en de schoten te kort zijn.
 
En het kaarsje gaat dan uit. De wedstrijd duurt ook lang. De communicatie onderling wordt minder. En daar profiteert JO10-1 dan ook goed van. In de laatste 20 minuten dat we spelen, scoren zij maar liefst 4 keer. De wedstrijd is afgelopen. 6-0 verloren. Dat doet toch een beetje pijn. Toch was het wel heel leerzaam en vooruitstrevend om zo te oefenen. Spelen op een half veld en 3x 20 minuten zijn we niet gewend. Ondanks dat hebben de jongens zich de eerste 35 minuten goed staande gehouden! Complimenten van de coaches van beide teams zijn dan ook zeer terecht. 
 
Wel hopen we dat we weer snel gewoon competitie mogen spelen en de ouders hopen dat ze weer langs de lijn mogen staan. Het is op deze manier toch wel een beetje anders en een stuk minder leuk. Dus hopelijk tot snel weer langs de lijn!