Afscheidsinterview Dwight Oehlers

In een tijd zonder ‘Corona' waren we vandaag zo ongeveer aan het eind van het voetbalseizoen gekomen. Zoals elk jaar sluiten er voor het nieuwe seizoen bij onze mannenselectie een aantal spelers aan en vertrekken er aantal. Dit jaar vertrekken er echter een tweetal spelers die we niet ongemerkt het sportpark kunnen laten verlaten.

Dwight Oehlers is een van deze spelers, jarenlange rots in de branding in de SDO-achterhoede.Met zijn onvermoeibare inzet, verdedigende gogme, correcte hardheid, inzicht en kalmte aan de bal, werd hij vanaf zijn komst in 2014 een onmisbare schakel in het team dat met de promotie naar de hoofdklasse, de handhaving aldaar en het winnen van de KNVB-districtsbeker, de grote successen in de geschiedenis van de club behaalde.

Als een van de leiders op- en buiten het veld groeide hij uit tot een uithangbord voor SDO. Dat Dwight zijn jeugdopleiding en beginnende senioren voetballoopbaan bij BFC heeft genoten, maakt zijn succes er een van Bussumse makelij waar beide verenigingen trots op mogen zijn. We gaan Dwight missen bij SDO, al heeft hij plechtig beloofd zich bij thuiswedstrijden geregeld zal laten zien op de ‘Heuvel’.

Ter afsluiting van zijn periode bij SDO stelden we hem aan de hand van vijf vragen kort terug te blikken.

1. Waarom ga je eigenlijk weg?

Ja, goeie vraag. Was een lastige beslissing, aangezien ik erg van SDO ben gaan houden en het ook echt mijn clubbie is waar ik me thuis voel. Maar enerzijds omdat ik graag op zaterdag wil voetballen, zodat ik de zondag vrij heb voor thuis. Daarnaast ben ik bij BFC opgegroeid en heb ik altijd de wens nog wel gehouden om ook nog eens voor het eerste van BFC uit te komen.

2. Hoe kijk je terug op je tijd bij SDO?

Met een goed en warm gevoel. SDO is een fijne en gezellige club om bij te horen, zowel op het veld als rond het veld is alles goed op orde. Om het voetbal heen wordt veel geregeld om een leuke tijd te hebben met het team, maar ook met alle andere leden en supporters van de club. Daarnaast hebben we in de jaren dat ik hier gespeeld heb altijd een leuke groep spelers en staf gehad, die veel voor elkaar over hebben en op een prettige manier met elkaar omgaan.

3. Welk(e) moment(en)/gebeurtenis(sen) staan je het meest bij (hoogtepunten!)

Twee momenten op sportief gebied. De finale van de districtsbeker tegen Ajax, die we in Breukelen moesten spelen. Spannende wedstrijd met onwijs veel publiek, was erg gaaf om mee te maken. Daarnaast ook de promotie naar de Hoofdklasse natuurlijk... De entourage om die wedstrijd heen was fantastisch en groot feest nadat we Alphense Boys verslagen hadden.

Verder uiteraard de "trainings"kampen met het team. Zowel de trips naar Spanje en Portugal als die naar Den Helder, zal ik niet snel vergeten.

4. Met welke teamgenoot heb je het meest gelachen?

Met meerdere wel. Het leek soms meer een gezellige vriendengroep, dan een topsport team. Maar Dion Thomas was er wel één waar veel mee en om gelachen werd, hij was toch altijd wel de clown van het team. Daarnaast ook veel met Micha. Is de afgelopen jaren is hij m'n maatje in het centrum van het veld geweest.

5. Wie/Wat ga je het meeste missen bij SDO?

Dat zal dan het gehele plaatje zijn van SDO en waar SDO voor staat...
• Op niveau kunnen voetballen;
• Goed team en fijne staf, die voor elkaar door het vuur gaan;
• De busreizen naar uitwedstrijden waar flink getoept werd en op de terugweg een biertje genuttigd werd;
• De 5e colonne die door weer en wind aanwezig is, zelfs op trainingskamp;
• De volle kantine op donderdag en zondag...

Hierbij wil ik dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen bij SDO, supporters, spelers, staf, bestuur en vrijwilligers te bedanken voor de mooie tijd, die ik als speler heb mogen doormaken. Het is geen afscheid, want ik zal de mannen zeker komen aanmoedigen op de heuvel!