SDO JO10-1 op halve kracht niet opgewassen tegen Hoogland - SDO Bussum

SDO JO10-1 op halve kracht niet opgewassen tegen Hoogland

SDO JO10-1 op halve kracht niet opgewassen tegen Hoogland

Hoogland JO10-1

-

SDO JO10-1

Competitie

Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) BC

Datum

9 september 2023 8:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Langenoord
Sportlaan 30
3828AZ
HOOGLAND
tel. 033-4801915

Het goede nieuws is dat de JO10-selectie de komende jaren beschermd is tegen difterie, tetanus, polio, bof, mazelen en rode hond. Het slechte nieuws dat de GGD besloot de jongens daags voor de eerste competitiewedstrijd te vaccineren.

De sterke mannen van Hoogland kregen zodoende een verkapte walk-over in de eerste ronde van het nieuwe Hoofdklasseseizoen: 7-4.

Tien minuutjes hield SDO het vol. Laat die openingsfase dan maar een voorbode zijn voor weer een prachtig seizoen voor dit team. Want Daley had met een hattrick aan knap uitgespeelde doelpunten voor 0-3 gezorgd. Twee keer Roef en een keer debutant Oscar brachten het kanon in stelling.

Dichte mist
Misschien was het toch eigenlijk ook wel een mooie ochtend, in de dichte mist die met een beetje verbeelding ook de rook had kunnen zijn die een magische act zou inluiden. Oscar presenteerde zich als absolute aanwinst en ook Max stond daar ineens in alle vroegte op het veld om de zieke Simon te vervangen.

Maar de enige die echt stond te goochelen, was Amin. Aan het Hooglandse offensief leek geen einde meer te komen, maar dankzij weer een aantal waanzinnige reflexen bleef de schade uiteindelijk nog best wel beperkt.

Het was een lekker stevig potje, om er meteen maar goed in te komen. Met een spelleider die alleen ingreep als een speler in het vrij worstelen blauw aanliep omdat hij langere tijd geen adem meer kreeg. Dat leverde SDO zowaar nog een penalty op, die overigens van grote-mensen-afstand moest worden genomen. Maar desondanks door Roef binnen werd geleld.

Bij vlagen was er mooi voetbal te zien, maar dat alleen is in deze pittige poule niet voldoende om wedstrijden te winnen. De uitgeputte Philip lag voor het eindsignaal in de dug-out al te slapen. En de doorgaans niet te stoppen Danté liep nu krom van de ellende, alsof hij net had gegeten in een restaurant waar ze het vlees op kamertemperatuur bewaren.

Een weekje op krachten komen zal ze goed doen. Om deze misstap volgende week tegen Huizen te herstellen en daarna met trots de SDO-vlag te dragen voorafgaand aan de derby die het eerste zaterdag in de beker speelt tegen BFC.

Hoogland JO10-1 - SDO JO10-1 7-4
Doelpunten SDO: Daley (3) en Roef.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!