Abcoude 2 tegen SDO 2

We beginnen niet goed aan de eerste helft. We kunnen elkaar niet vinden en er ontstaan geen goede combinaties. Pepijn speelt de bal verkeerd uit. Recht in de voeten van een tegenstander, maar die schiet gehaast naast het doel. De aanvallen over links lopen op niets uit. Over rechts lopen de eerste aanvallen wel, maar komen we niet toe aan afronden op doel.

Bram neemt een vrije trap vlak buiten de 16. De bal vliegt laag over de grond net naast het doel. We spelen erg matig tegen een nog matiger tegenstander. Na ruim een half uur produceren zij hun eerste goed lopende aanval die ze bovendien ook nog succesvol afronden. 1-0. In het laatste kwartier daalt het niveau van de wedstrijd. We voetballen vooral tegen onszelf. Abcoude maakt het ons niet echt moeilijk, maar niks lukt.

We beginnen veel beter aan de tweede helft. Na enkele minuten rent Jeffrey met de bal aan de voet over het halve veld, maar zijn schuiver wordt nog net gepareerd door de keeper van Abcoude die de bal naast kan tikken. We leggen nog enkele goede aanvallen op de kunstgrasmat, maar scoren nog niet. De keeper van Abcoude heeft geen bal klemvast. Wij kunnen er niet van profiteren. Na 10 minuten speelt Taco de bal diep op Tim die de bal meeneemt het strafschopgebied in en beheerst afrond.1-1. Na een mooie aanval via Oussama mikt Jesse de bal net voorlangs het doel van Abcoude. We laten de bal nu veel beter circuleren tussen de eigen spelers zonder dat we hem onmiddellijk kwijtraken aan de tegenstander. Wel lopen we herhaaldelijk in de buitenspelval van de tegenstander en ook als het geen buitenspel is staat hun grens flink te vlaggen, waar de scheidsrechter veelal in mee gaat. Na 12 minuten komt Wouter erin voor Nedzat die moegestreden is. Uit een vtije trap schiet Tim hard op de vuisten van de keeper. Na 30 minuten wordt er niet goed verdedigt door ons en Pepijn mist de bal bij het uitlopen waardoor het voor de net ingevallen tegenstander een koud kunstje is om de 2-1 te scoren. Enkele minuten later komt Camiel erin voor Taco, die zijn eerste wedstrijd met ons speelt sinds het begin van de competitie. In de 40e minuut volgt nog een schitterende aanval over links waarvan de voorzet door de mee naar voren gekomen Jimmy net naast het doel vaan Abcoude wordt gekopt. De tegenstander is blij met de onverdiende winst na 90 minuten.

Opstelling: 1 Pepijn Pappot; 2 Timo Frederiks; 3 Jimmy van ’t Land; 4 Youri Snip; 5 Jeffrey Hesta; 6 Nedzat Osmanovic; 7 Bram van den Berg; 8 Tim Majoor; 9 Jesse van Velzen; 14 Taco Goedemans; 11 Oussama El Hannassi.

Reserves: 12 Camiel Waanders; 15 wouter Bus. Trainer: Floris Steinhart.