SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

Wedstrijdverslag Fortuna Wormerveer 2 - SDO 2 0-1 (0-1)

FortunoOp een prachtige zomerse herfstdag nam SDO II het op tegen Fortuna Wormerveer II te Wormerveer. Bescheidenheid is enkel op zijn plaats, maar met 9 punten op zak uit drie wedstrijden tegenover 1 punt bij de Wormers was de enige doelstelling weer de winst te behalen. Nog voor de start van de wedstrijd veroorzaakte assistent scheidsrechter Camiel Waanders oponthoud door met sponsoring op de kleding langs de lijn te gaan staan, hetgeen ten strengste verboden is wegens schending van het imago dat de KNVB al jaren heeft: neutraliteit.

SDO deed waar het voor kwam: ze stonden goed compact, lieten de Wormers geen kans creëren en probeerde in balbezit het spel te maken. Dit resulteerde in de 0-1 dankzij een prachtige lange steekpaas van doelman Rolf op Jesse van 't Land, die de bal vanaf rand 16-meter hard langs de keeper schoot. Vlak voor rust had de 0-2 gemaakt moeten worden, maar helaas kon de mooi opgezette aanval met de eindpaas van Jasper op Bram niet verzilverd worden. 

Na rust zakte het voetballende deel wat in bij SDO. Was het de gedachte aan een koud biertje in de zon, of met de ontblote torso de plotse overvloed aan UV-straling samen met het vrouwtje (of mannetje) in ontvangst te nemen, die de aandacht overnam? Onwaarschijnlijk dat dit onverwachte geschenk van de weergoden hiervoor de reden was, want collectief stond het nogsteeds goed en iedereen werkte hard. Vooral Niels speelde een dijk van een wedstrijd en Jesse van Velzen speelde tevens basiswaardig. Vanaf de 75ste minuut kwam er meer ruimte voor SDO met een hoofdrol voor Bram. Tot drie keer toe werd een grote kans gemist, waarvan de laatste twee acties twee spelers van SDO betrof tegen enkel de keeper van Wormerveer. 

Belangrijkste is dat de doelstelling behaald is. SDO II ging een zonnige restende dag tegemoet met 12 punten uit vier wedstrijden, terwijl donkere wolken met harde windstoten in Wormerveer achterbleven. 

Opstelling: Rolf Hazelaar, Timo Frederiks, Ruben Gerth, Niels Irik, Jeffrey Hesta, Jasper Spanjerberg, Jim van 't Land (c), Tim Majoor, Jesse van 't Land, Bram van den Berg, Jesse van Velzen. 

Wissels: Oussama el Hannassi, Nedzad Osmanovich, Camiel Waanders

Copyright © 2018. All Rights Reserved.