SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

Hoofddorp 2 tegen SDO 2

We beginnen met goed voetbal tegen Hoofddorp. Maar we zijn onrustig aan de bal. Sander “de inval trainer van vandaag” geeft aan dat er met meer rust gespeeld moet worden als we aan de bal zijn. De boodschap wordt opgepakt en het gaat beter. Eerst even echt kijken voor de bal gespeeld wordt. We vinden elkaar goed. Na 7 minuten neemt Gerrit een vrije trap even buiten de 16, maar de bal komt iets te laag voor de goal en wordt weggewerkt. Na 12 minuten lukt het wel en scoort Gerrit de 0-1 na een nieuwe vrije schop.

Hij verlengt de bal zodat de keeper er niet meer bij kan. Ook Tim schiet direct op doel uit een vrije schop. De keeper krijgt er nog net een hand tegen aan waardoor de bal op de lat uiteenspat. Ook Timo haalt een keer flink uit en schiet net over het doel. We controleren de wedstrijd goed. Na een dik half uur krijgt Jimmy een knietje in zijn heup, waar hij flink last van heeft. Hij heeft moeite met rennen. Het spelniveau zakt ook terug. Er wordt onderling te weinig gecoached, waardoor spelers verrast worden en de bal verspeeld. Na 2 minuten blessuretijd fluit de scheids voor de rust.
In de rust blijkt dat Jimmy niet verder kan en moet worden vervangen. Ook Oussama blijft achter in de kleedkamer. Nedzad en Jesse komen hen vervangen. We hebben nu de wind mee, maar het spel is iet goed. Er ontstaat een serie kansen voor de tegenpartij. Maar die hebben het vizier niet op scherp staan. En de resterende ballen worden door Pepijn onschadelijk gemaakt. Toch komt Hoofddorp na een kwartier op 1-1, na een snelle uitval over rechts. Met een grote boog wordt onze keeper geklopt, de bal valt over hem heen in de bovenhoek. Even later gaat Youri eruit en komt Ruben hem centraal achterin vervangen. Timo krijgt last van zijn hamstring en de trainer zet hem naar de rechtsbuitenplaats omdat hij geen wissel mogelijkheden meer heeft. We moeten alle zeilen bijzetten om niet achter te komen. Pepijn maakt hands net buiten het strafschop gebied. De vrije trap wordt echter ruim over geschoten. In de 35e minuut slaan we goed toe. Jeffrey rukt op langs de zijlijn en geeft een prima voorzet. Tim blijkt ook goed te kunnen koppen en knikt de voorzet keurig achter de keeper. 1-2. Er wordt hard gewerkt voor elkaar en dat heeft resultaat. Jesse schiet nog een vrije trap over. In blessuretijd scoort Timo nog de 1-3 na een goede voorzet van Jesse van Velzen.
Opstelling: 1 Pepijn Pappot; 2 Timo Frederiks; 3 Camiel Waanders; 4 Youri Snip; 5 Jeffrey Hesta; 6 Jimmy van ’t Land; 7 Oussama El Hannassi; 8 Jesper Spanjerberg; 9 Gerrit Snijders; 11 Jesse van ’t Land; 14 Tim Majoor.
Reserves: 12 Nedzat Osmanovic; 13 Jesse van Velzen; 14 Ruben Gerth. Trainer: Sander Riesener.

Copyright © 2018. All Rights Reserved.