SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

SDO 2 tegen HFC 2

De kampioen werd met een erehaag ontvangen door de spelers van SDO toen zij het veld opkwamen. We beginnen voorzichtig aan deze wedstrijd. De heenwedstrijd hadden we met 10-1 verloren. We geven nu minder kansen weg, creeeren zelf ook weinig kansen en de Koninklijke is niet echt scherp vandaag na hun kampioensfeest van vorige week. We zijn zenuwachtig aan de bal en leiden daardoor onnodig balverlies. De keeper van HFC stuit de doorgebroken Do Brand onreglementair buiten het strafschopgebied. Dat leverde hem de eerste gele kaart van de wedstrijd op.

De vrije trap wordt slim breed gelegd en daarna op doel geschoten. De keeper redt bekwaam, waarna Camiel de herkansing om zeep helpt door een overtreding te maken. Oussama loopt zijn tegenstander er een keer goed uit, maar we kunnen er niet van profiteren. Na 45 minuten krijgt HFC een vrije trap even buiten de 16, die door hen feilloos wordt ingeschoten, voor Brian onhoudbaar vlak naast de paal. 0-1. Na een goede eerste helft gaan we rusten.

In de rust komt Bram erin voor Do. De eerste aanval van HFC wordt door Brian goed uit zijn doel getikt. De tweede aanval na 5 minuten is wel succesvol voor HFC. Ze spelen ons centrum stuk en Brian is kansloos op deze inzet. 0-2. Een minuut later krijgt Jeroen een goede kans. Hij haalt hard uit en raakt de paal buiten bereik van de keeper. Ook Bram krijgt een goede kans, maar hier kapt de keeper knap de bal. We zijn feller dan in de duels dan in de eerste helft en compenseren daarmee het surplus aan techniek van de tegenstander. Bjorn komt erin voor Tim. HFC komt steeds meer onder druk. Bij een aanval vangt de keeper van HFC de bal in de handen ruim buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter toont hem zijn tweede gele kaart en hij moet vertrekken. Stefan komt Camiel aflossen. Jeroen probeert met een omhaal te scoren, maar de bal gaat net naast. Ook Oussama krijgt een goede kans, maar raakt de paal. De wedstrijd is gekanteld. Ook de reserve keeper krijgt geel te zien na een overtreding op Oussama. De toegekende strafschop wordt door Jeroen hard ingeschoten. 1-2. Youri loopt uitstekend te verdedigen. Toch slaagt HFC erin na een half uur de 1-3 op het scorebord te zetten. Na 40 minuten maakt Jeroen de 2-3 na een prima voorzet van Bjorn. We krijgen nog verschillende kansen op de gelijkmaker, maar slagen er niet in de keeper te passeren. Vlak voor tijd krijgt Stefan nog een gele kaart, nadat hij de bal heeft vastgepakt. Ook de laatste aanval van SDO levert geen doelpunt op.

Opstelling: 1 Brian Peters; 2 Camiel waanders; 3 Ties Gerritse; 4 Youri Snip; 5 Do de Graaff; 6 Taco Goedemans; 7 Dominique Brand; 8 Jimmy van ’t Land; 9 Jeroen Harsevoort; 14 Tim Majoor en 11 Oussama El Hannassi. Wisselspelers: 12 Stefan van der Manden; 15 Bram van den Berg; 17 Bjorn van Velzen. Trainer Floris Steinhart

Copyright © 2018. All Rights Reserved.