SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

Stiften, assisten, strepen, chocoladebenen….

SDO MO15-1 – CSW MO15-2 5-0 (1-0)Het was vooral een Meike show op veld 3 gisteren. Vooral in de 2e helft kwam ze los.De eerste heflt was wat rommelig en dat kwam vooral omdat we mee gingen in het spelletje van CSW. Veel duels aangaan en vooral de bal naar voren rammen. Het was niet alleen rommelig, het leek ook op een wedstrijdje pingpongen. We probeerden wel te voetballen en de afgesproken spelverplaatsing te oefenen in deze wedstrijd. Uit hadden we al gewonnen van ze met 0-2 in een bewogen duel met 2 prachtige doelpunten van Elisa ter ere van Sjohn.

Slachtoffers waren er ook van de vele duels. Valentina knalde met haar hoofd tegen een ander hoofd en moest jammer genoeg naar de kant. Aan het einde van de 2e helft kon Elisa met een pijnlijke knie niet meer door. En Luna kreeg zelfs geel omdat ze met opzet hands zou hebben gemaakt van een te fanatieke scheidsrechter.
Toch gingen we met 1-0 rusten. Meike nam een crosspass geweldig aan meteen in de loop. Zo raakte ze op techniek haar tegenstander kwijt en schoot ze de bal als een streep in het dak van het doel. De keeper in verbazing achterlatend.
In de rust spraken we af ons spel te gaan spelen. Goed positiespel, simpel de vrije man aanspelen, geen lange ballen meer, van achteruit opbouwen en inspelen enz. En dat deden de meiden. TikiTaka zagen we. En we domineerden. En Meike…? Die ging nog even door. Ze kreeg een paar prachtige steekpasses o.a. van Anna waardoor Meike zelfs een bal in 1 tegen 1 situatie over de keeper kon stiften. Een voorzet kwam wederom van Anna, met een lastige stuit, en een tegenstander tegen haar aan, wist ze toch de bal binnen te tikken met haar chocoladebeen alsof ze al jaren niet anders had gedaan. En in de vele duels die ze uitvocht en won van haar tegenstander gaf ze een zuivere voorzet op Jamie die ook met haar chocoladebeen haar doelpunt mee pikte. Zo liet ze anderen ook scoren.
De supporters keken elkaar regelmatig aan, zo van; Is dit echt? Wat gebeurt hier? Verbazing alom. Positieve verrassing overal. Blijdschap heerste. Snelheid regeerde. Duelkracht spatte eraf. Het was de Meike show.
5-0, een mooie uitlag en vooral een heerlijke 2e helft.
5 wedstrijden nu gespeeld in de competitie. 15 punten. 18-2 doelsaldo.
Volgende week naar een van de concurrenten, Vreeswijk MO15-1. Zij hebben 12 punten uit 6 wedstrijden.

Copyright © 2018. All Rights Reserved.