SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

Verliezen moet je ook leren!

Sinds september was JO9-4 bezig met een indrukwekkende reeks wedstrijden. Het kon niet op, soms wonnen ze met dubbele cijfers. Oke, twee keer was het iets moeilijker en werd het een gelijkspel. Tot 18 maart. Almere FC kwam op bezoek. De jongens waren er helemaal klaar voor. Gerben was er niet, maar Bart stond langs de lijn om de mannen wederom naar de overwinning te coachen. En het begon goed. De ouders hadden zich nog maar amper langs de lijn geïnstalleerd of Roemer knalde de eerste in het doel van de tegenstander.

Nog een keer met de ogen knipperen en daar zat de tweede er ook in. Nu was het Lennard die het doel wist te raken. Maar Almere kwam terug. Na een onhandige en rommelige actie ging de bal achter Jan in het net. En Almere begon meer en meer te drukken. Snel na het eerste doelpunt wisten ze uit een corner weer te scoren. Verdorie, 2-2. En rust. De jongens waren er niet bij met hun koppies. Het was rommelig, er werd niet overgespeeld en ze stonden continue op een kluitje. Ze speelden niet zoals we van ze gewend zijn.

Na de rust bleef Almere FC drukken. En er ging weer een bal op de paal van het doel van Jan. Maar toen kreeg Roemer de bal. Heel Almere FC hing voor ons doel en Roemer begon met de bal aan de voet te sprinten. En daar was 3-2 na deze superactie. Bij een volgende aanval werd er door een spelertje van Almere FC hands gemaakt voor het doel. Douwe nam de strafschop heel koeltjes en zo werd het 4-2. Langs de lijn was de opluchting voelbaar. Maar Almere FC was nog niet klaar. Onze jongens bleven toch rommelig spelen. En daardoor lukte het Almere FC om in de laatste 5 minuten nog 4 doelpunten te maken. Verloren met 4-6. En verliezen doet, helemaal na al die overwinningen, pijn. Het voelt net zo als de eerste kras op je splinternieuwe auto. Maar van verliezen leer je ook. Volgende week komt Forza Almere op bezoek. Ik ben heel benieuwd….

Copyright © 2018. All Rights Reserved.