SDO 100 jaar

Logo SDO 100 jarig 04.07.16 goedgekeurd

Activiteiten
100 jarig
bestaan
klik op het logo

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

Verslagen JO9-2

Dat je ondanks 3 nederlagen op rij toch een goed gevoel kan overhouden heeft de F2 in de bekercompetitie bewezen. Ze moesten het hierin opnemen tegen achtereenvolgens NVC F1, Zuidvogels F2 en Huizen F1.

De voortekenen waren allesbehalve gunstig. NVC en Huizen komen uit in de 1e klasse, de  Zuidvogels in de 2e klasse. Spelen in de 2e klasse lijkt al behoorlijk ambitieus als je beseft dat het gros van de spelers vorig seizoen nog in de 4e klasse balde.

 

NVC F1 – SDO F2 | zat 24 aug

We werden de eerste wedstrijd in Naarden direct met onze neus op de feiten gedrukt toen we de tegenstander zagen inlopen. Zonder begeleiding, tiptop in tenue en allemaal minstens een kop groter. Gelukkig bleek dit de E1 van NVC te zijn… op naar het juiste veld!

Na de aftrap werd al snel duidelijk dat de F2 zijn huid duur ging verkopen. Er waren kansen over en weer. Wat opviel was het gedisciplineerde veldspel van de F2. En dat voor een eerste keer in deze formatie. Iedereen hield keurig zijn positie en er werd met beleid aangevallen én verdedigd. Helaas, door het krachtsverschil konden tegendoelpunten niet uitblijven. We moesten dan ook met een 2-0 achterstand de rust in. Niets om je voor te schamen. Doordat de aandacht er aan het begin van de 2e helft er nog niet helemaal was kon de tegenstander snel uitlopen naar 4-0. Toen herstelde het beeld van de 1e helft zich weer. En ontstonden serieuze kansen voor SDO. Maar dan zul je net zien dat het doelpunt aan de kant valt. Zo eindigden we weliswaar met een duidelijke nederlaag, maar zeker geen afstraffing.

 

SDO F2 – Zuidvogels F2 | zat 31 aug

Op de laatste zaterdag in augustus kwam de F2 van de Zuidvogels uit Huizen op bezoek. Een interessante ontmoeting omdat ook zij uitkomen in de 2e klasse. Dit zou een veel gelijkwaardiger strijd moeten opleveren. De omstandigheden waren in ieder geval optimaal: een aangename temperatuur en een prachtige, nog ongeschonden, grasmat.  

Inderdaad bleken deze opponenten veel meer aan elkaar gewaagd. Na een periode van aftasten en kansjes over en weer lukte het de Vogels steeds beter om de druk op SDO op te voeren. Uiteindelijk bleek de verdediging hiertegen niet bestand en vielen de 0-1 en 0-2 al snel achter elkaar. Daarna wist de F2 het spel naar zich toe te trekken en werd de 1-2 erin gefrommeld. Op jacht naar de gelijkmaker ontstonden er mogelijkheden voor de gasten, hiervan maakten ze twee keer koelbloedig gebruik. Voor SDO was dit het sein om nog een tandje bij te zetten. Zodoende ontstonden er plenty mogelijkheden om te scoren. Helaas kon er maar eentje worden bijgeteld en eindigde de wedstrijd in een draaglijke 2-4 nederlaag.

 

SDO F2 – Huizen F1 | zat 7 sep

De laatste tegenstander, Huizen F1, hadden we ingeschat als de zwaarste. Zo gedisciplineerd als we de eerste twee wedstrijden hadden gespeeld, zo onrustig was het spelbeeld nu. Toch wist Huizen dat niet optimaal uit te nutten. Veel van de doelpunten die we moesten incasseren waren schoten uit de tweede lijn. Als je hiervoor de ruimte krijgt is zo’n doel ook wel een heel grote schietschijf.. Behalve een paar kansrijke uitbraken moesten we uiteindelijk ons hoofd buigen voor de gasten uit het vissersdorp: 0-5.

 

 

Wat kun je concluderen na een oefencampagne van vier wedstrijden (een afgetekende overwinning op de F3 en bovengenoemde drie)? Laat ik het proberen. We beschikken in ieder geval over een hecht en veelbelovend team bestaande uit twee prima keepers (Hugo en Luuk) een solide verdediging (Mats, Stijn, Luuk en Hugo), een zowel aanvallend (Marnix) als verdedigend/controlerend ingesteld middenveld (Jamie) en een drietal aanvallers (Imre, Martijn en Mees) die het doelsaldo op peil zullen houden. Succes in de 2e klasse! 

Copyright © 2017. All Rights Reserved.