SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

Overwinnen begint bij trainen

18032017Elke dinsdag en donderdag trainen de jongens onder 17 zich een slag in de rondte. Conditie, baltechniek en tactiek. Wouter Bus en Carl Biesboer trainen de jongens met de bedoeling om de zaterdag daarop alles in de praktijk te brengen.
Vaak gaat dat goed. Soms iets minder.
Zou het deze week lukken? Uit tegen SV Baarn?


Was het twee dagen eerder nog heerlijk lenteweer, bij de uitwedstrijd tegen Baarn leek het al weer herfst. De wind joeg over de grasvlakte naast de A1 en regen kwam met bakken uit de hemel. Troosteloos. In die barre omstandigheden gingen de jongens van start. Het bleek al snel dat hier twee ploegen speelden die aan elkaar gewaagd waren. Niet één van de twee wist de ander te overheersen. Het wachten was dus op fouten. En die kwamen. De eerste van de kant van SDO waar Baarn handig van profiteerde. Puntje van aandacht voor de komende training. Achteloos met de bal omgaan in de verdediging. Nooit doen. De trouwe toeschouwers van SDO verlangden naar de rust. Om even op temperatuur te komen. Wat Wouter en Carl ook aan aanwijzingen gaven, het kwam niet echt uit de verf.
Na rust een iets ander beeld. Af en toe een flitsende aanval over de flanken. Al meteen meer druk leggen in de voorhoede, snellere omschakeling, het spel compact houden, anticiperen op de tweede bal (de lezer is bekend met al dit RTL 7 voetbaljargon waarmee avond na avond wordt volgekletst).
Hoe dan ook: de jongens van SDO zetten meer druk en dank zij doorzetten maakte Patrick de gelijkmaker. SDO kwam met die zelfde doorzetterige instelling op voorsprong. Dat Baarn weer langszij kwam, hadden ze te danken aan een weggevertje. Een cadeautje. Radeloos keek het publiek toe. Het zou toch niet weer gebeuren dat SDO op schlemielige manier 't schip in zou gaan? Nee, nu was het Baarn dat de pineut was. Een schot verdween via een verdediger in eigen doel.
SDO wint met 3 - 2. Een verdiende overwinning. Dat wel. Daar smaakt naar meer. Komende week? Om kwart voor vijf thuis bij SDO tegen Wasmeer. Maar eerst nog twee keer trainen!!

Copyright © 2018. All Rights Reserved.