SDO 100 jaar

Koninklijke onderscheiding

 Koninklijke
 Erepenning

 11-11-2017

 

 

SDO FBLogo 40SDO TwitterLogo 40

Week van de scheidsrechter

week van

“We willen er echt iets moois van maken”, zegt Pascal Engelbertink. Hij is binnen de KNVB onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van de clubarbitrage in deze regio. Een man met een missie en boordevol enthousiasme. “In de week van de scheidsrechter  roepen we middels social media op om de scheidsrechter te bedanken en foto´s en video´s hiervan te delen met #scheidsbedankt.

Vrijdag zal er online een aftrapvideo worden geplaatst waarin wij voetballers oproepen om de scheidsrechter te bedanken. Hoofdpersonen zijn ex-voetballers en niet alleen scheidsrechters. Het is juist belangrijk dat topsporters aangeven hoe belangrijk het is om in de voetbalsport te beschikken over goede scheidsrechters. Daarvoor hebben we ook een promotiefilmpje gemaakt en is er een #scheidsrechterbedankt ontwikkeld”. Pascal weet als geen ander dat werving en behoud van scheidsrechters binnen veel clubs moeizaam gaat. Dat bleek uit een rondje langs verschillende clubs in de regio. Maar ook bleek dat er heel wat clubs zijn die in staat zijn gebleken om het vlaggen en fluiten tot een reguliere activiteit van een voetbalclub te maken. “En permanente werving binnen de teams door de teamleiders, trainers en coaches helpt daarbij”, zegt Pascal. “Juist zij kunnen spelers enthousiast krijgen om ook eens te gaan fluiten en zo hun bijdrage te leveren”. 

En wat is de stand bij SDO? “We slagen er gelukkig elke week in om elke wedstrijd te voorzien van een senior- of jeugdscheidsrechter”, zegt scheidsrechter coördinator Ruud Bouwmans. “Maar soms is het ook spannend. Want er raakt wel eens een scheidsrechter geblesseerd of gaat iemand een weekendje weg. We kunnen dus altijd nog wel nieuwe scheidsrechters gebruiken”. En dan is het mooi dat de KNVB een week van de scheidsrechter heeft ingesteld. “Uit waardering en aanmoediging!”, zegt Pascal.

En dus is zaterdag 6 oktober de feestelijke start van ‘de week van de scheidsrechter’. Om half tien onthult Roelof Luinge samen met twee SDO scheidsrechters de nieuwe ‘banners’ die rond de velden komen. 

Hoofd Sponsors

Huidige bezoekers

We hebben 145 gasten en geen leden online

Copyright © 2018. All Rights Reserved.